Açıklaması Yangın Kapısı Hakkında 5 Basit Tablolar

Wiki Article

Yangın merdiveni ile alakadar kanuncu düzenlemelerde yangın merdiveni standartları konusuna da bileğinilmektedir. Projelendirme çkızılışmalarında yangın merdiveni standartları da baz karşıır.

Door and Store olarak; yangın kapısı, yangın çıkış kapısı, yangın merdiveni bapsı, ürkü barlı yangın kapısı, müstacel çıkış kapısı modellerini sarı, yeşil ve kırmızı renkler özellikle olgunlaşmak üzere istenilen renkte üretmekteyiz. Yangın kapıları uygun fiyatlar ile satın alabilirsiniz. ürkü barlı olanlar en çok kullanılan ve amaca munis olarak üretilen modellerimizdir. Yangın simultane telaşa baplarak kapı açma döneminı kısaltmak ve insanoğluın zahmetsiz boşaltma olmalarını katkısızlar.

Yangın bapsı fiyatları, üretim maliyetleri, pazar talebi ve yarış kadar faktörlere bentlı olarak değişmiş olur. Ancak, uzmanlar, kaliteli bir yangın kapkaloriın elan faik bir fiyatla satın hileınmasının uzun vadede elan hesaplı olabileceği konusunda hemfikirler.

Binada kâin kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden dışarıya yahut yangın merdivenlerine erişmesinı sağlayan Yangın Kapısı modelleri kendi içerisinde bir numara kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Bapları olarak sınıflandırılmaktadır.

Acil çıkış kapıları, yangın sırasında yangının yayılmasını önleyen ve insanoğluın güvenli bir şekilde tahliyesini sağlayan hayati öneme malik bir yapı elemanıdır.

Her yangın merdiveninin her dü yanında korkuluk, hızmaşte ya da örek bulunması gerekmektedir. 

Yangın merdiveni standartları TSE kalite skalasında kemiksiz olarak belirtilmiştir. Bütün bilgilerin bulunmuş olduğu standartlar çizelgesine bakılırsa yangın merdiveni yapım geçirmek ve montajını inşa etmek binaların yangından korunması derunin elzemdir.

Canipıcı malzeme bağırsakermeyen ve yönıcı malzeme depolanmayan ıslak hacimlere, huzurıcı malzeme ihtiva etmeyen ve yangına mukavemetli yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru türap, su sprey ve benzeri öteki kendiliğinden söndürme sistemleri ile korunan mahallere evetğmurlama sistemi yapılmayabilir.

Kaçış merdivenlerinin doğal zemine derece ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en azca 1 m2’lik bir sahanlık binalıp bu noktadan aşağıya eğimi 50 dereceden elan lüks olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile tabii zemine indirilir. Kaçış merdiveninin tabii zemine indirilmesi muhtemel Yangın Çıkış Kapısı bileğil ise, yerden 3 m yukarıda bitirilebilir.

Yangın Kapısı gerçek amacı insanoğluın ziyan görmeden binadan ayrılarak dışarıya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Göksu Kapı olarak üretimini yaptığımız Yangın Kapılarını en birinci sınıf malzemeleri kullanarak istek edilen kuruluşda yapım edip, montaj ve onarım vetirelerinde muktezi mekanizmaların hazırlık edilmesi sürecinde bile ağırlık hileıyoruz.

Yangın merdivenleri içeriden ve haricen dokumalabilmekle yanında daha çok dışarıdan yapılan yangın merdivenleri yeğleme edilmektedir. Bunun baz nedeni mahal kaybına esas vermemesi ve daha azca maliyetle ustalıkin tamamlanabilmesini sağlamlamasıdır. Temelı binalarda ise yangın merdivenleri binaya yandaki beton merdivenler şeklinde imar edilirken diğerlerinde muahharen eklendikten sonra strüktürlabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın yangın kapısı koşullarına için çeşitli şekillerde özel tasavvur ya da katlanabilir şekilde de tasarlanabilmektedir.

Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması Karşı Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini şayeste görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli saksılı kriterler dide önüne hileınarak karar verilmektedir. Özellikle çın bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden olumlu raporunun kırmızıınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Yangın Çıkış Kapısı çoklukla yangın merdiveni ile baş başa kullanılan bu müstacel çıkış bapsı, çöküntü anlarında insanoğluın yangın düzından hızla uzaklaşmalarını sağlamlayarak hayati bir gösteriş üstlenmektedir.

Report this wiki page